Vigtigheden af dine aftaler

Aftaler er vigtige at overholde. Jeg vil dog dele det op i to former for aftaler. Der er de aftaler som du laver med andre, som kan omhandle i skal mødes et sted på et bestemt tidspunkt eller lignende. Den anden form for aftale du kan lave, er aftalen med dig selv. Det kan være alt fra, at du skal op og træne, til du bare skal få spist et ekstra stykke frugt om dagen.

Vigtigheden af aftaler

De fleste gør hvad de kan, for at overholde de aftaler som laves med andre. Hvis man ikke kommer på det aftalte tidspunkt, så er det et slag på stoltheden. Der er mange som så vil have det værre med det, da de så har skuffet modparten som de skulle mødes med. Dog vil jeg understrege, at det er meget værre, hvis du dropper de aftaler, som du laver med dig selv.

Hvorfor skal aftaler med dig selv overholdes?

I bund og grund får en dårlig vane, hvis du hopper dine egne aftaler over. Hvis du hopper træningen over, fordi du ikke lige gider. Jamen, så sidder du i en situation, hvor du næste uge eller et par dage senere endnu engang føler, at du ikke lige gider at træne. Hva’ sker der så? Det kan jeg godt fortælle dig. Du ender med at blive hjemme endnu engang. Det vil så skabe et mønster, hvor du hopper træningen over, hvis ikke lige du føler for det. Det vil så senere udvikle sig til, at du begynder at hoppe andre aftaler med dig selv over, hvis ikke lige du føler for det. Derfor bliver der i sidste ende skabt en super dårlig vane. Det kan påvirke dine aftaler med andre, når du ikke engang kan overholde aftalerne med dig selv. Jeg er ret sikker på, at det bare kan blive en vane, som går hen og påvirker dig generelt. Det kan være ift. dit arbejde, dine drømme og meget andet. At du altså ikke 100 procent formår at overholde aftalerne du laver.

Skil dig af med vanen

Hvis det er du har problemer med at overholde aftaler med dig selv, har jeg måske en løsning. Jeg vil foreslå, at du prøver kræfter med en liste over, hvad du skal nå hver dag. Det behøver ikke være mange ting du skal nå. Det kan starte ud med småting, hvor du blot skal sørge for, at du får det gjort. Med tiden kan du så begynde og bygge på, og i sidste ender håber jeg på, at du bliver i stand til at overholde 99 ud af 100 aftaler du laver. Der kan selvfølgelig altid komme et eller andet i vejen, hvilket der også skal være plads til. Men du skal undgå at springe over hvor gærdet er lavest.

Læs også: Træning – Min erfaring og viden

Kommentarer er lukket