Tryghed kan skade

Du vil måske sidde og undre dig, og ikke forstå, hvad det egentlig er jeg mener. Jeg mener ikke, at det er negativt at være tryg, eller at jagte tryghed. Tryghed er vigtigt, men det skal ikke være trygheden som afgør, hvilke beslutninger du tager på livets vej. 

Ryk dine grænser

Tryghed er noget af det, som jeg mener er vigtigt at have, når man er i hjemmet. Men når det gælder karriere, fremtiden og egne projekter, så mener jeg, at det er vigtigt, at du kommer ud af comfortzonen. Du har formentlig en eller anden drøm om, at du gerne vil starte dit eget firma eller lignende, eller at du vil gøre noget ekstraordinært. Dog kræver det en ting, og det er, at du kommer ud af din komfortzone. Du opnår aldrig noget ekstraordinært, hvis du altid skal være fuldkommen tryg og vide præcist, hvad der venter dig. Det handler om, at du skal komme ud over dine egne grænser. Du skal prøve af, hvad du er i stand til, da det blot udvikler dig som individ. 

Tryghedens negative side

Det lyder måske underligt, at det nu kan være negativt at være tryg. Det er endnu engang med et fokus på, personen som gerne vil opnå noget større end bare normen. Hvis du nyder, at du ved præcis, hvad du skal lave hver dag, hvad du skal den næste lange periode, så er der stor sandsynlighed for, at du nyder din komfortzone. Der er flere som har visioner og drømme om, at de vil opnå noget stort. Dog falder deres drømme til jorden efterhånden, hvilket så resulterer i, at de ender med at droppe drømmen. Det kan være grundet et job, som giver en god hyre, eller at de godt kan lide arbejdspladsen eller lignende. Det er selvfølgelig ikke forkert, at du finder et job du kan lide og kollegaer du trives med, det er også super vigtigt. Dog opnår man ikke noget ekstraordinært, hvis man ender med at sidde fast i komfortzonen. 

Hvordan kan komfortzonen rykkes?

Du kan af og til afprøve nye ting og opleve noget, som du ikke lige havde tænkt på i forvejen. Det kan være noget, som du reelt set er bange for, men som du bare vil overkomme, som i sidste ende kan få dig til at indse, at det er super sundt, når det er du rykker dine grænser. Når det er det gælder karriere og arbejde, så er jeg overbevist om, at det du skal finde noget, som du kan forestille dig at lave med stor glæde hver dag, men som også udfordrer dig på den ene eller anden måde.

Læs også: Vigtigheden af dine aftaler