Tragiske tider hos AC Milan

AC Milan er uden tvivl velkendte rundt omkring, når der tales om europæisk fodbold. Det er en stor italiensk klub, som har en kæmpe stolthed. Dog har resultaterne i de seneste sæsoner på ingen måde været tilfredsstillende. Dog er der kommet rigtig triste nyheder frem i medierne, som er noget overraskende.

Det voldsomme underskud

Det er mediet, Gazzetta Dello Sport, som skriver, at AC Milan har et kæmpe underskud. Sidste år havde AC Milan er underskud på 1,1 milliard kroner. Det er voldsomt, og det har man regnet frem til, at det er et dagligt underskud på omkring tre millioner kroner. Ledelsen hos Milan havde dog “blot” forventet et underskud på 670 millioner kroner, men det tal blev altså næsten fordoblet.

Hvad er grunden til underskuddet?

AC Milan har ikke formået at være med i europæisk fodbold, hvilket der er rigtig gode penge i. Det har så også resulteret i, at den italienske storklub ikke har fået de sponsor- og merchandiseindtægter, som de formentlig har ønsket.

Overtagelsen af amerikanerne

Det er kommet frem hos Sky Sports Italia, at en amerikansk hedgefond, nemlig Elliott, har overtaget storklubben. Blot for at holde klubben kørende, forlyder det, at der er blevet investeret 2,4 milliarder kroner i klubben. Det går fortsat super dårligt i ligaen, hvor Milan er på 14. pladsen, og det er tragisk at se.

Historien taler for sig selv

AC Milan vandt senest det italienske mesterskab tilbage i 2011. De har vundet Serie A-titlen hele 18 gange. Det er dog hele seks sæsoner siden, at AC Milan sidst var med i Champions League. Det fastslår blot, at det altså ikke er den storklub, som det tidligere har været. Det er også tydeligt, at grundet de sløve resultater, så formår de stadig ikke, at hente de stjerner til klubben, som de gerne vil.

Læs også: Dagens kamp: Der Klassiker