Den hollandske kreatør

Jeg bliver tit yderst overrasket, når det er jeg ser Liverpool-spilleren, Georginio Wijnaldum spille. Han er solid for Liverpool, men der er han mere en arbejdende kraft på midtbanen. Hos det hollandske landshold har Wijnaldum en lidt anderledes rolle.

Gårsdagens storsejr over Estland

Jeg synes det var yderst tydeligt, at Wijnaldum havde påtaget sig en stor rolle i opgøret. Han havde fået tildelt anførerbindet, og det viste han for alvor frem. Ikke nok med, at hollænderen viste, hvor høj klassen på hans offensive spil er, så kom han også på måltavlen.

En gang på måltavlen var dog ikke nok for Wijnaldum. Derfor endte han på tavlen hele tre gange. Jeg synes helt klart, at det var den bedste præstation, og det glæder mig meget, at se en spiller som, Georginio Wijnaldum, som kan komme ind og slå igennem også på det hollandske landshold.

Han er undervurderet

Jeg mener helt klart, at han er en af de spillere i den engelske Premier League, som er undervurderet. Det er formentlig grundet, at Wijnaldum spiller på hold med spillere som Virgil van Dijk, Alisson, Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino. 

Det er dog i rigtig mange situationer netop de undervurderede spillere, som reelt kan være de vigtigste på et hold. Det er netop de profiler, som man ikke så tit bemærker. Men det er netop meningen, at de bare er der, men hverken gør noget exceptionelt eller noget dårligt. 

Wijnaldums historie

Hollænderen startede sin seniorkarriere i Feyenoord, hvor han befandt sig i perioden 2007 til 2011. Derefter gik turen til PSV Eindhoven, hvor Wijnaldum spillede fra 2011 og frem til 2015. Det var så der, at Newcastle fik øjnene op for hollænderen, og valgte at hente ham til England.

Efter en enkelt sæson hos Newcastle, valgte Liverpool at satse på Wijnaldum. De hentede ham altså til Anfield i 2016, hvor han har befundet sig lige siden. Det er dog først i løbet af denne og sidste sæson, at Wijnaldum for alvor har vist sit niveau. 

Spilletiden var svær at få, men han er blevet en fast del af Liverpool-mandskabet. Han er en af styrkerne på mandskabet, selvom han som tidligere nævnt, ikke er en af de mest iøjnefaldende spillere.

Læs også: Italien destruerede Armenien