Dagens kamp: Der Klassiker

Denne lørdag er ret speciel for rigtig mange fodboldfans, men primært for dem, som følger med i Bundesligaen. Der bliver nemlig spillet et kæmpe opgør, som er mellem Bayern München og Borussia Dortmund. Det opgør spilles på Allianz Arena, og er samtidig kendt som “Der Klassiker”.

Statistikken siger Bayern

Det første opgør mellem de to klubber blev spillet i 1965. Dagens opgør er nummer 125 i rækken, hvilket er stort i sig selv. Dog har Bayern München vundet 58 af de foregående opgør. Dog er der en spiller, som løber med det helt store fokus. Det er den polske stjerne, nemlig Robert Lewandowski. Han er ikke blot i topform i nutiden, men han står noteret for 20 mål i “Der Klassiker-historien”. Lewandowski har nemlig optrådt for begge klubber, og har stået på begge sider, hvilket også gør, at det er et helt specielt opgør for den farlige angriber.De vaklende mandskaber

Der er ingen tvivl om, at ingen af de to mandskaber har fået den sæsonstart, som de havde håbet på. Dortmund er i skrivende stund på 3. pladsen i ligaen. Bayern befinder sig i samme situation på 5. pladsen. Bayern har i 10 Bundesliga-kampe lukket hele 16 mål ind, hvilket er flest af holdene i toppen. Det er yderst usædvanligt, at Bayern er så svage i forsvaret. Dortmund har også vaklet, og har lukket 11 scoringer ind. Jeg synes bare det er vildt at se, at to så store mandskaber har det så svært, men det skaber også større konkurrence i ligaen. Topstriden er fortsat kæmpe, hvilket gør, at nærmest alle kampe i Bundesligaen er enormt spændende. Der er ikke det samme løb mellem to topklubber som ses i Premier League længere, hvilket jeg synes er godt for Bundesligaen i denne sæson. 

Duellen på toppen

Jeg tror der vil komme en stor duel mellem de to angribere, hvor det bliver Paco Alcacer mod Robert Lewandowski. Jeg mener dog helt ærligt, at Lewandowski slår Alcacer med længder. Dog tror jeg på, at Alcacer kan få en vigtig rolle, da han er en rigtig angriber, som forstår at placere sig rigtigt på banen, fuldkommen ligesom Lewandowski på modstanderholdet. 

Trænersituationen

Bayern München tabte i sidste runde meget skuffende til Frankfurt. Det var ikke bare et lille nederlag, de tabte altså hele 5-1 til Frankfurt, hvilket har resulteret i, at ledelsen fyrede Niko Kovac. Derfor vil det være Hansi Flick som vil stå som træner for Bayern, hvilket kan give problemer i min optik. Dortmund har så Lucien Favre, som jeg mener har en meget kort levetid tilbage hos Dortmund. Jeg havde faktisk forventet, at Lucien Favre ville få sparket før Kovac i Bayern, men det er blevet vendt rundt. Dog tror jeg denne kamp kan være yderst vigtig for Favres fremtid hos Borussia Dortmund.

Læs også: Jadon Sancho – Det engelske stjernefrø

Kommentarer er lukket